FOODTURE

FOODTURE

Workshops

Tijdens het symposium zullen twee rondes met workshops georganiseerd worden, de inschrijving voor deze workshops kan via de volgende link: http://goo.gl/forms/7eteryJt4c. De meeste workshops zullen in beide rondes gegeven worden.

Manna Verheij - MINDFOODNESS met Mindful Rebel 

Na 18 kilo te hebben verloren door 'clean' te gaan eten en leven merkte Manna dat er nog een grote verandering in haar leven had plaatsgevonden. De innerlijke foodfights die voorheen onderdeel uitmaakten van haar leven waren verdwenen. Deze grote bevrijding is haar motivatie om anderen op weg te helpen naar een positieve relatie met voeding. In mindful eten (later omgedoopt tot Mindfoodness) vond ze de methode om dit te doen. Voeding is in haar ogen iets natuurlijks, wat we ook weer als zodanig kunnen gaan ervaren. Dit levert een eetpatroon op dat je moeiteloos op je natuurlijke gewicht houdt. Als Mindful Rebel wil ze laten zien dat mindful eten en leven prima past in onze huidige levensstijl. Momenteel reist ze de wereld over, maar in juni is ze eventjes in Nederland en dus in de gelegenheid om ook bij ons een workshop te geven. Meer informatie vind je op haar website.


FoodFigures - De Nieuwe Allergenenwet - Een buitengewone kans voor de diëtist!

In deze workshop bespreken wij de meest recente ontwikkelingen omtrent de onlangs ingevoerde Allergenen-wetgeving voor Horeca-ondernemers. Wat houdt deze wet in en wat betekent dit voor de horeca-ondernemer? En wat betekent deze wet voor gasten met een voedselovergevoeligheid?

In de workshop zal er op interactieve wijze d.m.v. enkele casussen en stellingen worden besproken welke kansen er liggen om het werkgebied van de diëtist uit te breiden. 

Één van de Co-Founders van FoodFigures is Shanna de Kleer, oud student van De Haagse Hogeschool (2012). Haar afstudeerscriptie heeft de basis gevormd voor één van onze softwaretools en wordt gebruikt door gerenommeerde organisaties. 
De missie van FoodFigures is het verbeteren van de kwaliteit van leven d.m.v. het delen van kennis en ontwikkelen van slimme softwaretools op het gebied van voeding en diëtetiek.
Op dit moment doet FoodFigures i.s.m. studenten van De Haagse Hogeschool onderzoek naar de uitvoering van de allergenen-wet. De eerste resultaten zullen in deze workshop worden besproken.


Wilbert van de Kamp - Youth Food Movement

Wilbert van de Kamp van Youth Food Movement Nederland vertelt verhalen over eten. Maar eten is ingewikkeld. Wat is duurzaam? En hoe belangrijk is smaak? En wat weten we nog van de boer of visser die ons van eten voorziet? Daar houdt Youth Food Movement zich mee bezig.
Tijdens deze workshop proberen we door middel van proeven en praten meer te leren over hoe je je door dit woud van onduidelijkheid heen kan slaan.
Alvast meer lezen? Kijk op www.youthfoodmovement.nl of www.yfmacademie.nl

 

Annemieke Wehberg - De kracht van Social Media!

Je kunt er als bedrijf niet meer omheen…Social Media! Menig bedrijf heeft deze relatief nieuwe vorm van marketing al volledig binnen zijn organisatie geïntegreerd. Maar wat maakt dit nu zo krachtig? Hoe ontwikkelt het gebruik van Social Media zich? Leer te begrijpen wat er gebeurt, om er vervolgens op in te kunnen spelen. Als jij het niet doet, doet jouw concurrent het immers wel…

Tijdens deze interactieve workshop zullen we de mogelijkheden bespreken die Social Media jou te bieden hebben. Na de workshop ben je in het bezit van diverse tips&tricks om van start te gaan of de reeds aanwezige kennis van social media verder te ontwikkelen!

Nienke Aukema - Home Cooking

Nienke komt uit een familie waar lekker eten heel belangrijk was. Haar grootmoeder was kookdocente aan de Gronigsche Kook-, en Huishoudschool, haar moeder ‘gewoon’ juf, maar die kon met al haar dieetbeperkingen voortreffelijk koken. Zo is het dieetkoken Nienke letterlijk met de paplepel ingegoten. Zelf woonde zij ruim 10 jaar in verschillende tropische landen, waar haar creativiteit enorm geprikkeld werd door een schamele aanbod aan voedingsmiddelen door droogte, armoede of logistieke problemen. Des al niet te min heeft het gezin ook daar altijd vers en gezond gegeten en groeiden de kinderen op zonder potjes, maar vooral biologische groenten uit eigen tuin. Terug in Nederland begon zij haar kook carrière als docent op het Kooktheater in Houten en reisde zij met een mobile keuken het hele land door voor (magnetron)kookdemonstraties. Het Kinderkookfeesten boek resulteerde in 100den Kinderkookfeestjes aan de Sluis bij Nienke thuis tot haar eigen kinderen geen andere kinderen meer in huis wilden hebben.  Nienke schreef 15 (dieet)kookboeken en haar laatste actie betreft het e-coachingproject door middel van kookfilmpjes voor bariatrische patiënten. De filmpjes worden opgenomen voor het filmbedrijf BKN. Haar voedingsadviesbureau heet?
Bon Appétit!

Cora van Waveren - Coaching




In deze workshop willen wij jullie kennis laten maken met de vaardigheid van coachen. Coachen is een vaardigheid, waarbij resultaat gericht werken en het geven van feedback centraal staan. Een vaardigheid ook, die aansluit op de methodische werkbegeleiding, waarbij doelgerichtheid, systematiek en procesmatig werken aan bod komen. We gaan dit doen aan de hand van theorie over coachen en een oefening met een coachmodel.

Deze workshop zal 1,5 uur duren en zal dus beide workshoprondes in beslag nemen.


Elise de Jongh - Excursie naar het Nutritional Assessment Facility

Altijd al willen weten wat de meerwaarde van het meten van lichaamssamenstelling en energieverbruik kan zijn in de behandeling van patiënten? Ook benieuwd wat we in de "future" voor elkaar kunnen betekenen? Kom dan naar de Workshop van de "NAF" de Nutritional Assessment Facility van De Haagse Hogeschool, opleiding Voeding en Diëtetiek. U zult binnen deze workshop in een kleine groep kennis maken met verschillende meetapparatuur die uw diëtistische behandeling krachtiger kan maken.



Businessnetwerk voor diëtisten - Lucita Couto Gestal

De diëtist van de toekomst is een diëtist met een ondernemend karakter; kansen zien en grijpen, creatief, positief en durf zijn daarbij gewenste kenmerken. Binnen het werkveld Voeding en Diëtetiek is de afgelopen jaren een groeiende trend van ZZP’ers en kleine zelfstandigen te zien. Een vaste baan lijkt eerder uitzondering dan regel, en ook daar wordt steeds meer aanspraak gedaan op een ondernemend karakter.

Om deze redenen is het idee ontstaan om een businessnetwerk op te starten. De insteek; ‘van elkaar leren, inspireren, samenwerken en helpen verder te komen'. Dit betekent workshops van experts binnen en buiten de beroepsgroep. Inspirerende presentaties, Intervisie, coaching die je verder helpt, elkaars netwerk benutten, skills verder ontwikkelen…. en nog veel meer. De beroepsgroep staat immers sterker als er wordt samengewerkt.
Samen met de opleiding Voeding en Diëtetiek van De Haagse Hogeschool zullen oud-studenten Jolien Vrolijk, Steffi Haazen en Chantal Bonnamy vanaf september dit jaar starten met een businessnetwerk. In deze workshop wordt een begin gemaakt met het uitwisselen van ideeën en input om dit netwerk verder vorm te geven. U bent van harte welkom om deze dag en ook daarna mee te doen!


Memon Boukiour - Preventie

Voorkomen is beter dan genezen, luidt het oud-Hollandse gezegde. In deze workshop gaan we op onderzoek uit om te kijken of we nog altijd geloof hechten aan deze wijsheid. Leren mensen niet sneller als ze eenmaal de fout in zijn gegaan? Als dat waar is dan heeft preventie niet zoveel zin en dan moeten we blijven investeren in genezen. Gedurende de workshop maken we gezamenlijk een tijdreis door het vakgebied van de preventie: hoe is het ontstaan, wat is de status vandaag en wat zijn de uitdagingen voor de toekomst? Zijn mensen niet zelf verantwoordelijk voor hun leefstijl? Aan het eind van de workshop gaan we in discussie over de toekomst van preventie. Ligt preventie in de toekomst nog wel in de handen van de gezondheidsprofessional of juist in de handen van de markt…?

 

Philip Rijken - Een blik in de toekomst van de diëtist/voedingskundige!




In deze workshop verkennen we invloedrijke maatschappelijke veranderingen en trends die het beroep van de diëtist/voedingskundige gaan beïnvloeden. Het gaat hier niet om ‘voorspellen’ met behulp van een glazen bol, maar om feitelijke ontwikkelingen waar we misschien niet elke dag bij stilstaan, maar die wel een enorme impact zullen hebben.
Geïnteresseerd? Lever dan een bijdrage aan deze interactieve workshop.
Programma.
· Wat intrigerende feiten op een rij (15 min):
o gezondheid, kwaliteit van leven en de invloed van voeding en leefstijl hier op…
o maatschappelijke veranderingen die er zijn, maar die we misschien nog niet zien…
· Deelnemers formuleren de ontwikkelingen van de komende tien jaar die zij van invloed achten op het beroep van de diëtist/voedingskundige (15 min)
· Discussie (10 min)